Ervaringen van deelnemers


van de beeldhouwweek in Le Thieloupe in Frankrijk

Beeld van een Week

Enthousiaste deelnemers die werken met beitel en rasp. Klaas, die rondloopt, kijkt en ze bijstaat met raad en daad. Dan komen Marjo, Gerard en Naomi langs met koffie, thee of water: even pauze.
Daarna weer verder tot de lunch of het avondeten.
De maaltijden allemaal even verzorgd, smakelijk en oneindig gevarieerd. De prachtige locatie ideaal voor een week werken in steen.
We komen over een jaar graag terug.

Hedzer

Wat een heerlijke, gezellige, onvergetelijke beeldhouwweek heb ik gehad in Frankrijk.

Het begon met een hartelijke ontvangst van Klaas, samen met Marjo en Gerard, de eigenaren Moulin de Thiéloup (appartementen en chambres d’hôtes) op een prachtige plek in de Vogezen.

Voor mij was het de eerste kennismaking met Klaas. En ook de groepsleden (behalve Marja) kende ik niet. Maar dat klikte vanaf het begin.

Met mij als beginneling had Klaas zijn handen vol aan mij, maar dat deed hij altijd met goede uitleg, geduld en humor. Klaas is een echte vakman.

De temperatuur was vaak ver over de 30 graden die week, maar we werkten heerlijk onder de bomen, met een zacht windje en een wat lager tempo was het goed te doen.

Na ‘de arbeid’ heerlijk zwemmen in het meer, daarna een dutje/tijd voor jezelf en vervolgens borrelen en het heerlijk avondeten. Zo goed verzorgd door Gerard, Marjo en vooral hun dochter Naomi.

Wat een lieve, gastvrije mensen zijn dat.

Kortom het was een leerzame week, met gastronomische verwennerij en gezelligheid in een prachtige omgeving – wat een leuke groep en wat hebben we gelachen !

Volgend jaar weer Klaas !! Ik heb er nu al weer zin in.

Hartelijke groet, Gerda

Beeldhouwweek in Frankrijk

Dit jaar al voor de 5e keer deelgenomen aan een beeldhouwweek georganiseerd door Atelier de Steengroeve, iedere keer op een mooie locatie, waar het eten en drinken goed verzorgd is.
Samen met mede beeldhouwers een week lang heerlijk hakken, raspen, schuren  en eventueel met  aanwijzingen van docent Klaas Kuipers zien dat uit een steen een beeld gevormd wordt.
Ondertussen lekker gepraat, veel gelachen, kortom  een heerlijke week die zoals gewoonlijk weer veel te snel om is.

Ina

Samenvatting; een creatieve verwenweek!

Heerlijk om volledig aandacht te hebben voor het beeld en hier geconcentreerd aan kunnen werken. Dat is het enige waar je je eigenlijk druk om hoeft te maken want ontbijt, lunch, diner en de koffie/ thee met zelfgemaakte koekjes waren heerlijk. De plek is, ondanks het hele warme weer, uitstekend. Onder de bomen, het riviertje kabbelt, en er is een meertje bij waar we na ‘harde’ arbeid onze verkoeling vonden.
Om van een ‘knol Albast’ het beeld te maken dat ik in mijn hoofd heb was niet zomaar even iets. Maar Klaas, met zijn geduld, overleg en uitleg, bracht me een heel eind op weg.
De twee facultatieve middagen waren niet moeilijk in te vullen. We zijn naar een badhuis geweest in oude stijl. Heel bijzonder om in een badhuis te zijn waar Napoleon ook is geweest. Ook een heerlijke massage gehad. Kortom voor herhaling vatbaar!

Carine

Frankrijk 18 tot 21 juli 2018.

Bij aankomst een hartelijk ontvangst van Klaas en van de uitbaters van Moulin de Thieloup Gerard, Marjo en Naomi.

De volgende dag gingen we enthousiast onze steen te lijf met hakken, boren en raspen. Het was warm, maar wij hadden daar geen last van. We stonden heerlijk onder de bomen te werken.

Voor mij was de deskundigheid van Klaas zeer van belang. Zonder zijn hulp had ik het beeld nooit zover gekregen. Ik heb veel geleerd en iets meer inzicht gekregen hoe te werk te gaan en met welk gereedschap. Het resultaat mag er dan ook zijn en ik ben er echt trots op.

Het was een geweldige  week waarin  ik ook nog jarig was.
Wat hebben ze zich uitgesloofd.
Thee en koffie op bed met kaarsjes. En mijn medebewoners hebben ook nog voor mij gezongen. Bij de ontbijttafel een versierde stoel en een prachtige kaart en een cadeau. Een speciaal taartje van Marjo en Gerard en Naomi.
Het was een verjaardag anders dan anders, maar om nooit te vergeten.

Al met al een geweldige week met heel veel plezier en gezelligheid.
Zeker voor herhaling vatbaar en wat mij betreft tot volgend jaar.

Louise

Beeldhouwen in Frankrijk

Voor het tweede jaar deelgenomen aan de beeldhouwweek met Klaas. Dit jaar in Frankrijk, in La Thieloup, een prachtig plekje in de Vogezen.  Een week lang goed verzorgd door Marjo, Gerard en Naomi met heerlijke ontbijtjes, lunch en ( voor mij) vegetarische maaltijden, zelfs bij de koffie waren er nog zelfgebakken lekkernijen…
Het beeldhouwen was ondanks de hitte een ontspannen bezigheid, onder begeleiding van Klaas die iedereen weer goed op weg hielp een mooi kunstwerk te maken.  Wat een engelengeduld…
Het appartement was prima, ook met die warme dagen lekker koel door de beek die onder het huis doorstroomt, hierdoor ook heerlijk geslapen! Het huis lag ook naast een meertje waar je goed kon zwemmen, dus aan het eind van de dag namen veel mensen een duik.
We hadden een gezellige groep, en wat hebben veel gelachen! Kortom, een geweldige en gezellige  week, weer voor herhaling vatbaar!!

Marja

Een fantastische week op een fantastische plek.

“Geheel verzorgd een weekje ontspannen beeldhouwen op een droomplek”
Daar is niets overdreven aan. Ik heb met veel plezier kunnen hakken en raspen onder de deskundige begeleiding van Klaas. Ik heb enorm genoten. Schitterende lokatie. Vriendelijke gastheer en -vrouw. Heerlijk gegeten. Leuke groepsgenoten. Mooi en schoon appartement. Tijd voor andere ontspanning, afkoelen in het meer of riviertje. Zeker voor herhaling vatbaar!

Paula

Daar bij die molen

Een week beeldhouwen  in Le Thieloup in Frankrijk onder de inspirerende  leiding van meester Klaas. Het was een warme, ontzettend gezellige en leerzame week.
Van 21 juli tot 28 juli ondergedompeld  in de goede verzorging van Gerard, Marjo en hun dochter ( kok ) Naomi. Een tafel voor 14 mensen, van wie ik er vier in de loop van de week heb leren kennen.  De anderen kende ik van de cursus bij Klaas.
Heen kon ik fijn meerijden met Tisa en haar man Harry. Overnachting en heerlijke avondmaaltijd in Martelange maakte dat al tot een vakantiefeestje evenals het bezoekje aan het centrum van Nancy de dag erna.
Best spannend, ik had al sinds oktober 2017 niet meer  gebeeldhouwd. Herseninfarct in de kleine hersenen had mij buiten spel gezet. Dan ook maar niet gelijk hakken, maar rustig aan de slag  met twee zachte speksteentjes, raspen . Zien hoe ik het vol zou houden.
Onder partytenten onder de bomen vlakbij de vijver was het fijn werken. Gemoedelijk was iedereen daar met zijn eigen project aan de slag. Aandacht voor elkaar en elkaars werk, fijne begeleiding van Klaas, lekker eten en drinken, soms extra drinken in het kader van Marjo’s hitteplan. Een  appartementje met zitkamer en twee slaapkamers deelde ik met Harry en Tisa. Prima toeven.
De hele dag op de been rond de bok. Ik hield het goed vol, vond het fijn. De vrije middagen (2) niet op pad geweest, te heet., maar heerlijk gelummeld bij die watermolen.
Wat hebben die clubgenoten van me  toch mooie beelden gemaakt. Ik heb lekker geraspt aan mijn steentjes en ze uiteindelijk gepolijst en in de olie en was gezet. Strengen ijzer in de steentjes bepaalden dat ik minder diepe sleuven kon maken dan ik eerder wilde. Tja, heet dat de steen volgen?
De reis naar huis met Charlotte, haar man Pascal en Louise. Nu zonder overnachting. Een rijker mens ben ik geworden in deze heerlijk creatieve, ontspannen week.

Ingrid

Ontspannen en opladen

Het was weer bijzonder om onder geduldige en kundige begeleiding van Klaas een week lang te kunnen beeldhouwen en je creatief uit te leven. Heerlijk ontspannen en opladen op een inspirerende plek; niets moet, veel kan. Het was een heerlijke verwen-week dankzij de enorme gastvrijheid van de gastheer en gastvrouwen van le Thieloup.

Els