Eerdere cursussen en workshops

Eerdere cursussen en workshops


Hieronder vindt u een lijst van cursussen en workshops die in het verleden door Atelier de Steengroeve zijn gegeven

Proef de Kunst in Terherne


In het sfeervolle watersportdorp Terherne is komende herfstvakantie voor de zevende keer Proef de Kunst.

Meer dan vijftig kunstenaars laten tijdens dit driedaagse evenement hun kunst zien op vaak verrassende en originele plekken.
Natuurlijk vind je daarbij ook kunst bij en zelfs óp het water. Stap aan boord van een schip en beleef kunst op de zachte deining van de golven.

En grote kans dat je de kunstenaar zelf ontmoet, die jou dan gepassioneerd vertelt over zijn of haar werk.

Je kunt je eigen route samenstellen door zelf een keuze maken uit het kunstaanbod.
Wandelend, met de gratis shuttlebus of varend door Terherne met de gratis watertaxi kom je gemakkelijk waar je wilt zijn en hoef je niets te missen.

Op zondag kun je naast de kunst nog eens extra genieten tijdens de hapjesroute. Culinaire verwennerij door de Terhernster horeca op maar liefst 11 plekken in het dorp.
Kunst kijken en hapjes proeven......…een smaakvolle combinatie!

Expositiedatum: 19 oktober 2018 t/m 21 oktober 2018

Workshop mindful beeldhouwen

Op zaterdag 25 oktober van 9.30 tot 16.30 uur kunt u weer deelnemen aan een Mindful Beeldhouwen in speksteen.

Tijdens deze najaarsworkshop gaan wij met behulp van Mindfulness / aandachtoefeningen een bewuste verbinding tot stand brengen met onze kern, het brongebied en veld van onbegrensde creatieve mogelijkheden.
Dit zal ons uitgangspunt zijn om innerlijke beelden/gedachten, gevoelens en inspiratie vorm te geven in het zachte speksteen.

Beeldhouwen is een dialoog tussen de steen en de bewerker van de steen, de beeldhouwer. Ik noem dit altijd in gesprek gaan met de steen. Het beeld zit er al in, je moet hem er alleen nog maar uithalen. Als je jezelf de ruimte geeft om vanuit je gevoel in gesprek met de steen te gaan, geeft de steen zich open om zich te laten bewerken tot de vorm die bij het moment hoort.

Voordat wij in het middagdeel overgaan tot het bewerken van het speksteen, maken wij in deze workshop gebruik van een tussenstap. Wij zullen aan het einde van de ochtend, nadat wij ons meer bewust zijn van wat er zich in onze innerlijke wereld leeft, eerst een tekening of kleimodel maken dat als houvast kan dienen.
Na de lunch wordt dan begonnen met de uitvoering ervan in speksteen onder de deskundige leiding van Beeldend Kunstenaar Klaas Kuipers. van Atelier de Steengroeve.

Aan het einde van het weekend zullen wij ons verwonderen over de vormgegeven 'innerlijke beelden'.

Beeldhouwdag bij logement In den Groene Specht te Zwiggelte


Op zaterdag 7 juni 2014 wordt er weer een bijzondere beeldhouwdag bij logement In den Groene Specht te Zwiggelte georganiseerd Het logement ligt aan de Hoofdstraat 13 in Zwiggelte. Voor meer info over het logement www.indengroenespecht.nl

Het beeldhouwen zal plaatsvinden onder de bezielende leiding van beeldhouwer Klaas Kuipers van Atelier De Steengroeve uit Assen. De workshop is van 09.00 uur tot circa 16.00 uur.

Gedurende de dag zal Ingrid Smits u voorzien van een hapje, een drankje en een uitgebreide lunch. We hopen natuurlijk op een mooie zonnige dag, zodat u tijdens het maken van uw eigen mooie creatie, volop kunt genieten van de heerlijke omgeving van logement In den Groene Specht. Mocht het weer toch tegenvallen dan vinden we op de locatie genoeg plekjes om beschut te kunnen werken.

Er wordt gewerkt met speksteen, dit is een zachte steensoort die vrij gemakkelijk te bewerken is met raspen en schuurpapier en heel mooi glad te polijsten is waarbij vaak de mooiste kleuren en aders te voorschijn komen. Al het benodigde materiaal om de steen te bewerken en te polijsten is aanwezig.

De prijs bedraagt € 65,- per persoon, dit is inclusief steen, gebruik van al het gereedschap, koffie, thee e.d en tussen de middag een heerlijke lunch.

We hopen dat we er met elkaar een creatieve, ontspannen en gezellige dag van maken.

Beeldhouwweekend op een prachtige locatie in Drenthe


Atelier de Steengroeve organiseert in s amen werking met
hotel restaurant “ Bitter en Zoet in Veenhuizen een geweldig beeldhouwweekend in de natuur.

Ook in 2014 organiseerde Atelier de Steengroeve 2 beeldhouwweekenden in Drenthe, te weten:

Op vrijdagmiddag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014.

De kosten voor dit weekend:

Voor een compleet verzorgd beeldhouwweekend inclusief logies en ontbijt en diner € 410,- per persoon.
Voor een beeldhouwweekend zonder logies en ontbijt, maar wel met lunch en diner € 275,- per persoon.

Voor een beeldhouwweekend met alleen beeldhouwen en een lunch tussen de middag €210,- per persoon.

Lente workshop 'Innerlijk Verbeelden'


Op zaterdag 10 mei van 9.00 tot 16.30 uur kunt u weer deelnemen aan een Mindful Beeldhouwen in speksteen.
Tijdens deze lenteworkshop gaan wij met behulp van Mindfulness / aandachtoefeningen een bewuste verbinding tot stand brengen met onze kern, het brongebied en veld van onbegrensde creatieve mogelijkheden.

Dit zal ons uitgangspunt zijn om innerlijke beelden/gedachten, gevoelens en inspiratie vorm te geven in het zachte speksteen.

Beeldhouwen is een dialoog tussen de steen en de bewerker van de steen, de beeldhouwer.
Ik noem dit altijd in gesprek gaan met de steen. Het beeld zit er al in, je moet hem er alleen nog maar uithalen.
Als je jezelf de ruimte geeft om vanuit je gevoel in gesprek met de steen te gaan, geeft de steen zich open om zich te laten bewerken tot de vorm die bij het moment hoort.

Beeldhouwweekend in het landelijk gelegen Zwiggelte


Van vrijdagmiddag 10 mei tot en met zondagmiddag 12 mei wordt er weer een beeldhouwweekend georganiseerd bij het prachtig landelijk gelegen bed en breakfast "In den Groene Specht " in Zwiggelte.

Extra week beeldhouwen in Frankrijk


Vanwege de vele aanmeldingen wordt er in 2013 een 3e week beeldhouwen georganiseerd bij het mooi gelegen Chateau Fontiville

Vrij tekenen en/of schilderen naar model


Atelier de Steengroeve organiseert een model-tekendag op zaterdag 20 april 2013 van 10.30 tot 17.00 uur. De lessen worden gegeven door de tekenaar/schilder Ivo Winnubst uit Elim