Een week beeldhouwen in Frankrijk

in Moulin Le Thieloupe, Aillevillers et Lyaumont

Rusten na het beeldhouwen in Moulin Le Thiéloup

Extra beeldhouwweek ingelast van vrijdag 5 juli t/m vrijdag 12 juli 

De appartementen zijn voor deze week volgeboekt
Er is alleen nog ruimte voor een aantal deelnemers welke met een tent, camper of caravan komen.
In totaal is er dan nog ruimte voor 5 á 6 personen waarvan er dan in ieder geval 5 personen deel  kunnen nemen aan het beeldhouwen.
Met eventueel 1 of 2 partners die dan mee gaan.

Opgeven kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina

Beeldhouwvakantie in Le Thiéloup

Beeldhouwen in
Le Thieloup, Frankrijk

Moulin Le Thiéloup

Moulin le Thieloup is een oude watermolen die verbouwd is tot chambres d’hôtes en ligt in
2 Le Thieloup, 70320 Aillevillers-et-Lyaumont, Frankrijk

Geheel verzorgd een weekje ontspannen beeldhouwen in Frankrijk op een prachtige droomplek aan de rand van de Vogezen in het departement de Haute-Saône.

Bij hen treft u echter geen gewone chambres d’hôteskamer aan maar een ruim appartement met aparte slaapkamer, eigen riante badkamer en een keukentje.

De molen ligt op een schitterende ruime lokatie van 2 hectare waar de bergachtige, bosrijke Vogezen overgaan in de glooiende heuvels met de boerenvelden van de Haute-Saône.
Het regionale natuurpark Ballons des Vosges ligt op een steenworp afstand.

Een lustoord om te gaan beeldhouwen in steen en voor rustzoekers, wandelaars, fietsers, mountainbikers en vissers.

Een beeldhouwweek waarin de tijd van je af glijdt en je ruimte voelt. Ruimte om creatief bezig te zijn, te genieten van de Franse omgeving. Steen bewerken in de tuin.

De beeldhouwcursus (Beeldhouwvakantie) in Frankrijk is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Er kan gewerkt worden verschillende steensoorten zoals speksteen, serpentine, albast, Franse kalksteen, marmer.

De steen waarin u tijdens de beeldhouwweek wilt werken wordt zelf door u meegenomen. Wel bestaat er de mogelijkheid om in het atelier een steen uit te zoeken. Of samen met andere deelnemers ( indien er animo voor is) op een samen te bepalen dag naar de groothandel in Soest te gaan om daar een passende steen uit te zoeken.

Beeldhouwen aan het meer in Le Thiéloup

Daarnaast kun je in deze beeldhouwvakantieweek genieten van de rust, de natuur, goed gezelschap en heerlijk eten. Naast het beeldhouwen is er voldoende gelegenheid tot wandelen, fietsen of een uitstapje in de buurt.

De middeleeuwse stadjes Plombières-les-Bains en Luxeuil-les-Bains zijn een bezoek waard. Raddon, op ongeveer 20 minuten vanaf onze molen, is een mooi vertrekpunt om het Plateau des Milles Étangs te verkennen, het duizendmeren gebied. Of een gezellige brocante in de buurt. Of gewoon een boek lezen in een luie stoel in de zon, samen een wijntje drinken en genieten.

Omdat beeldhouwen zoveel plezier en ontspanning geeft, verwachten we dat je na deze week, weer helemaal uitgerust en opgeladen huiswaarts zult keren.

Klaas Kuipers als docent

Klaas Kuipers van Atelier de Steengroeve

Klaas Kuipers van Atelier De Steengroeve in Assen is uw docent.

Zijn uitgangspunt is dat beeldhouwen een harmonieus samenzijn is tussen de beeldhouwer en de steen; een gesprek in stilte.

Om tot een mooi object te komen kunt u de steen uitnodigen tot een vorm of laat u zich leiden door het lijnenspel dat al in de steen aanwezig is.

De bedoeling van deze cursus is, om in een ontspannen sfeer iedere deelnemer wegwijs te maken in het beeldhouwen, zowel qua techniek als vormgeving.

De cursus is bestemd voor beginners en gevorderden.

Er wordt gewerkt in diverse soorten steen.

Voor meer info over Klaas Kuipers en Atelier De Steengroeve: zie elders op deze website.

Moulin
Le Thieloup
Frankrijk

Mooi zicht op Moulin Le Thiéloup

Appartementen en prijzen Moulin Le Thieloup, Frankrijk:

Lees verder op de speciale pagina voor meer info over de appartementen en prijzen tijdens de beeldhouwweek in Moulin Le Thieloup in Frankrijk.

Programma van de beeldhouwweken:
Lees meer op de speciale pagina over het programma  van de beeldhouwweken in Moulin Le Thieloup, Frankrijk 2019

1e week 
van vrijdag 5 t/m vrijdag 12 juli 2019

2e week
van zaterdag 13 juli t/m zaterdag 20 juli 2019

Beide weken zijn volgeboekt

Aanmelden


Alle weken zijn volgeboekt